27e Erik Mol Toernooi gewonnen door Assendelft


Op zaterdag 13 februari werd letterlijk de aftrap gegeven van de nieuwe Brandweervereniging Zaanstreek-Waterland. De voorzitters van de Zaanse Bond en van de Verenigingen Brandweren Waterland, Lau Koopman en Jaap de Boer, openden het Erik Mol Toernooi door elkaar de bal toe te spelen. Met deze aftrap was het eerste evenement van de nieuwe vereniging een feit: Het Erik Mol Toernooi 2016.

6 ploegen van diverse posten uit Zaanstad aangevuld met een ploeg uit Beemster-Purmerend en een ploeg van het kantoor van VrZW bonden de strijd met elkaar aan om de wisseltrofee. Het Erik Mol Toernooi is een traditie in de Zaanstreek. Dit jaar werd dit zaalvoetbaltoernooi voor de 27e keer georganiseerd. De nieuwe brandweervereniging ziet dit als een belangrijk evenement op hun een jaarkalender. Zo werd ook dit jaar vol vuur en passie gestreden door de diverse ploegen. Een zinderende finale tussen Assendelft en het Prins Bernhardplein moest een winnaar uitwijzen. Er waren kansen over en weer, maar in de normale speeltijd was het niet mogelijk om een beslissing te forceren. Dus moesten penalty’s de uitkomst bieden.

De spanning was om te snijden in de zaal want er kan er maar één de winnaar zijn. Uiteindelijk bleek dit Assendelft te zijn. Deze ploeg kon voor de 4e jaar op rij de wisseltrofee meenemen.

De uitslag van het Erik Mol Toernooi 2016:
1. Assendelft,
2. Prins Bernhardplein,
3. Krommenie,
4. Chiefs United,
5. Purmerend/Beemster,
6. Kring 7,
7. Kring 1/BMS,
8. Jeugdbrandweer Zaanstad.

Van harte gefeliciteerd allemaal en uiteraard onze dank naar alle deelnemers, organisatoren, scheidsrechters, sponsoren en telling voor hun inzet om hier dit jaar weer een fantastisch toernooi van te maken. Op naar volgend jaar.