Post Krommenie wint Zaanse bond 2017

Afgelopen zaterdag organiseerde Brandweer Vereniging Zaanstreek-Waterland haar jaarlijkse rally dag. De zogenaamde Zaanse Bond Rally is een brandweertraditie die teruggaat tot aan de jaren ’30 van de twintigste eeuw. Na de oprichting van de Zaanse Bond zorgde deze vereniging voor gezamenlijke oefeningen en spuitdemonstraties. Hier uit is de jaarlijkse brandweerrallydag ontstaan.

Ook dit jaar moesten elf teams van verschillende brandweerposten uit de regio Zaanstreek-Waterland het tegen elkaar opnemen op diverse locaties. De dag bestond uit een afwisseling van ludieke spellen en serieuze brandweerinzetten. Zo moesten de basistechnieken worden beoefend in het afleggen van het lage druk systeem, maar was er ook aandacht voor actuele ontwikkelingen op het terrein van terrorismegevolgbestrijding.

Brandweer Oostzaan verzorgde dit jaar de grote wedstrijd in Het Twiske. Onder grote belangstelling van het vele publiek konden alle brandweerteams hun vaardigheden laten zien. Een uitdagend scenario met hulpverlening en brandbestrijding vergde het uiterste van alle brandweerlieden. In de brandweerpost aan de Kerkstraat in Oostzaan werden de prijzen uitgereikt door Burgemeester Rob Meerhof van Oostzaan. De jeugdbrandweer van Purmerend wist zich knap staande te houden tussen de volwassen collega’s en haalde verrassend de derde plek. Het team van Assendelft werd tweede en de felbegeerde wisseltrofee ‘De Bel’ ging naar Brandweer Krommenie.