OLAM Koog aan de Zaan winnaar rally 2016

DSC 5404 kleinOnder de nieuwe vlag van de Brandweervereniging Zaanstreek-Waterland werd een oude traditie voortgezet: De traditie van de Zaanse Bond Rally. Veertien ploegen namen het op zeven plekken tegen elkaar op. Op sommige plekken ging het om ludieke spelletjes en soms ging het om een serieuze brandweerinzet. Altijd echter was er een brandweerelement in verwerkt. Aan het einde van de dag bleek Olam Koog aan de Zaan de begeerde wisseltrofee ‘De Bel’ mee naar de post te mogen nemen. Prins Bernhardplein werd tweede en Zaandijk ging er vandoor met de derde prijs.

Verspreid over de Zaanstreek waren er veertien actielocaties waar diverse soorten inzetten moesten worden gedaan. Zo mochten de ploegen in Oostzaan met lage druk aan de gang, in het Jagersveld stond de EHBO centraal en op Zaandijk mocht men laten zien over welke vaardigheden de ploegen beschikken met de hefkussens. Ook Westzaan-Noord, Krommenie en Wormerveer hadden weer mooie spellen bedacht waar men in meer of mindere mate nat werd.

In Wormer was de grote oefening georganiseerd waarbij de ploegen mochten laten zien wat ze waard zijn bij een behoorlijk complexe inzet. Tevens was in post Wormer de prijsuitreiking door de burgemeester van Wormerland Peter Tange.

De uitslag:

1. Bedrijfsbrandweer Olam Cocoa Koog aan de Zaan
2. post Prins Bernhardplein
3. post Zaandijk
4. post Krommenie
5. post Den Ilp
6. post Oostzaan
7. Bedrijfsbrandweer Forbo Flooring
8. post Wormerveer
9. post Assendelft
10. Dames Waterland
11. post Jisp
12. Jeugdbrandweer Medemblik
13. Jeugdbrandweer Zaanstad
14. Bedrijfsbrandweer Olam Cocoa Wormer