Uitslag Muus Tromp bokaal 2018

√íp zaterdag 17 maart was het de tijd voor de strijd om de Muus Tromp bokaal die dit jaar was georganiseerd door de post Volendam. Als eerste zou ik graag, voor dat ik wat vertel over de ijzige zaterdag, van de gelegenheid gebruik willen maken om Post Volendam en iedereen die er zorg voor heeft gedragen om ieder die te gast was geweldig verzorgd te hebben te willen bedanken. Alles was netjes in de puntjes verzorgt door Niels Melman en zijn gehele post, dank jullie wel voor deze dagen jongens TOP!!!!

Het was zaterdag in het licht wordende mooie Volendam waar de tempratuur niet boven het vriespunt kwam en waar de wind het gevoel gaf dat het -10 was. Het ontbijt, dat traditie is voor deze dag, was weer in de puntjes verzorgt, hierop ging ieder wetend dat het best fris zou worden deze dag zich zo goed als kon warm aankleden. Dit was achteraf zeker nodig want het werd en was heel koud deze dag.  Niels en zijn jongens waren op tijd gestart met alles klaar zetten zodat Edam de aftrap kon doen. Na wat testen i.v.m. communicatie probleempjes ging Edam van start. De inzet was zo bedacht dat men heel goed de samenwerking op moest zoeken met de bedrijfsdeskundige van La Bella Charter om zo te kunnen achterhalen hoe men het beste de bok opgetild kon worden want ja de trekker deed het niet en ook de hydrauliek was niet werkzaam van de bok.

Ook de samenwerking onderling en natuurlijk met Politie en Ambulance moest kloppen. Dit alles werd nauwlettend gevolgd door de Pers die er letterlijk vaak boven en onder op zat tot vervelends aan toe voor sommige bevelvoerders en natuurlijk manschappen. In de gehele ochtend was het geweldig om te zien hoe diverse posten op diverse manieren toch tot het zelfde resultaat kwamen. Het blussen van de brand in de container en het redden van de man die met een gebroken been in deze container lag en daarnaast ook Klaas die onder de bok lag om deze in overleg met de Ambu zo snel als mogelijk er onder vandaan te halen. Ik vond het geweldig en meerdere met mij dat Post Volendam daadwerkelijk een hele  grote zeilboot hadden staan waar achteraf niks mee kon gebeuren.

Onder het toeziend oog van La Bella Charters werd de gehele dag de bok 5 cm op getilt door middel van een ram of spreider. Als afsluiting van de dag ging de jeugd van Zaanstad er vol voor. Ze mochten met ademlucht lopen en na duidelijke afspraken en onder toezicht van de gehele baancommissie ook het stukje technische HV afhandelen om Klaas onder de bok vandaan te halen. Man, wat was dit geweldig om te zien een TS met trotse jongens, die een geweldige topprestatie hebben neergezet. Echt iedereen heeft met verbazing zitten en staan kijken hoe onze toekomst dit klusje klaarde netjes door de bevelvoerder plan van aanpak en ieder die hier in mee ging. Aan alles werd gedacht en de tijd genomen om het eerst te bespreken en daarna ook zo uit te voeren Top Top Top !!!!

Als afsluiting zou ik graag iedereen die deze dag aanwezig was zowel voor de schermen als ieder die hard achter de schermen bezig waren om deze dag tot een goed en geslaagd einde te brengen hartelijk te bedanken want zonder al die mensen konden en kunnen we dit niet. Ook de heren en dame van de ABWC, dank jullie wel voor deze dag en de feedback die jullie verzorgd hebben.

De uitslag van de dag is als volgt:

  1.  post Marken
  2.  post Purmerend
  3.  post Kwadijk/Oosthuizen
  4.  post Broek in Waterland
  5.  Jeugdbrandweer Zaanstad
  6.  post Edam
  7.  post Monnickendam

Van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat.