Laatste nieuws

Muus Tromp wedstrijd geannuleerd

Helaas heeft het bestuur van de BVZW moeten besluiten de Muus Tromp-wedstrijden van dit jaar niet door te laten gaan. Natuurlijk heeft Corona hier wat mee te maken maar ook het enthousiasme om aan te melden was niet “optimaal”.  Tot op heden hadden 2 ploegen zich aangemeld.

Dit belooft natuurlijk veel voor de ZaWa rally die wij op 8 oktober willen organiseren, met de prijsuitreiking in Assendelft.

Meld je ploeg alvast aan op de website van de BVZW of bij één van de bestuursleden.

Ook komt er in het voorjaar nog een (jaar) vergadering waarvan de datum binnenkort gecommuniceerd gaat worden.

Het bestuur

Jan van der Blom, interim voorzitter
Andre Hottentot, secretaris
Erwin van Doleweerd, interim penningmeester

Zawa rally 2021

We hadden er zin in, de 7 locaties, de 12 deelnemende ploegen en de organisatie.

Zaterdag 30 oktober is er een ZaWa rally georganiseerd waarvan we allemaal genoten hebben. Weliswaar een wat het weer betreft niet al te mooie dag maar wat het enthousiasme betreft voor iedereen zeer geslaagd. Assendelft werd de verdienstelijke winnaar met Krommenie als tweede en Ilpendam als derde. Maar uiteindelijk waren we allemaal winnaar bleek uiteindelijk ook bij de prijsuitreiking op Marken.

Onze directeur Saskia van den Broek was voor het eerst bij ons en volgens mij heeft ze ook genoten net als burgemeester van der Weele van Waterland die de prijzen overhandigde.In 2022 gaan we dit zeker weer doen met mogelijk nog meer deelnemers en in ieder geval de prijsuitreiking in Assendelft.

Jan van der Blom
Interim voorzitter BVZW

Jaarvergadering mager bezocht

IMG 0024 kleinWoensdag 19 augustus heeft het bestuur de jaarlijkse ledenvergadering gehouden in de grote vergaderruimte van post Wormer. Met een opkomst van zo'n 18 personen konden we ons prima aan de Covid-19 maatregelen houden maar we misten toch wel de aanwezigheid van een afvaardiging van een groot aantal posten. Ondanks deze afwezigheid was het voor het bestuur een constructieve vergadering. We hebben met de aanwezigen een prima gesprek gevoerd over de nut en noodzaak van de vereniging en de wijze waarop wij onze activiteiten moeten communiceren.

We hebben de communicatie de afgelopen jaren op een aantal manieren geprobeerd maar het blijft lastig om een ieder te bereiken en dan nog zover te krijgen om deel te nemen aan de activiteiten die door de BVZW worden georganiseerd. De leden hebben het tegenwoordig nu eenmaal drukker in de prive sfeer en dat zien wij terug in de deelname. Ondanks dit gegeven kregen wij wel de volledige steun van de aanwezigen om vooral door te gaan met het organiseren van leuke activiteiten en dat gaan wij natuurlijk doen.

Dit jaar is het alleen een bijzonder jaar geworden, de Covid-19 maatregelen beletten ons om de "normale" activiteiten te organiseren maar ook een alternatief wordt niet enthousiast ontvangen dus hebben wij besloten alle activiteiten voor 2020 af te gelasten. Met uitzondering van het volleybaltoernooi in december, die houden we nog even als optie vast maar als blijkt dat er aanpassingen noodzakelijk zijn vanwege de dan geldende maatregelen dan laten wij dat weten.

Jean-Luc Kanters is afgetreden als voorzitter van de vereniging. In verband met een verandering van functie bij zijn werkgever heeft hij daar alle tijd nodig en kan hij zich niet meer volledig inzetten binnen het bestuur. Jan van der Blom bedankte Jean-Luc namens het gehele bestuur voor zijn inzet de afgelopen jaren en wenste hem veel succes bij zijn nieuwe job. Binnen het bestuur wordt een nieuwe voorzitter gekozen maar wel met de nadrukkelijke vraag aan de aanwezige leden om eens rond te kijken of er binnen de posten misschien wel mensen zijn die het bestuur willen komen versterken. We doen hierbij dan ook een oproep aan met name de posten aan de Waterlandse kant van de regio maar natuurlijk is iedereen welkom.

Zo rond 21.00 uur werd de avond afgesloten met een drankje aangeboden door het bestuur. Het bestuur dankt de aanwezigen voor hun komst en inbreng tijdens de vergadering.

Oliebollentoernooi 2019

Maandagavond 9 december was het zover. In de Sporthal van Oostzaan werd door 12 ploegen van de brandweer Zaanstreek-Waterland, één ploeg van de meldkamer en één gastploeg uit Heemskerk fanatiek tegen elkaar gevolleybald.
Elke ploeg heeft maar liefst 6 wedstrijden van een kwartier gespeeld. Tussen de partijen door kon er genoten worden van heerlijke oliebollen en drankjes naar keuze. De meeste wedstrijden gingen in punten gelijk op waardoor de spanning af en toe hoog opliep.

Na het tellen van de punten bleek dat de ploegen van de Botenmakersstraat en Heemskerk om de derde en de vierde plaats gingen spelen. Oostzaan 1 en Purmerend 1 gingen de strijden aan om de eerste plaats. En dat ging niet zomaar. Speciaal hiervoor werd de sporthal omgetoverd in een donkere ruimte met Black Light en mooi verlichte speellijnen. Een hele leuke extra handicap wat een mooi schouwspel gaf. Purmerend 1 werd uiteindelijk de verdiende winnaar. Oostzaan 1 eindigde op de tweede plaats en het gastteam van Heemskerk werd derde. Het was wederom een heel geslaagde en gezellige avond.

En noteer alvast in de agenda. Volgend jaar op maandag 7 december 2020 organiseren we weer een Volleybaloliebollentoernooi en ook dan rekenen we op veel ploegen.

Uitslag Muus Tromp

Op zaterdag 16 maart streden de ploegen voor de Muus Tromp bokaal 2019 en dit is de uitslag:

1. Post Oostzaan (1241 punten)
2. Post Purmerend (1168 punten)
3. Post Volendam (1166 punten)
4. Post Marken (1148 punten)
5. Jeugd Zaanstad (1134 punten)
6. Post Monnickendam (1100 punten)
7. Post Landsmeer (1096 punten)
8. Post Kwadijk (1092 punten)
9. Post Ilpendam (771 punten)

Van harte gefeliciteerd met dit resultaat en heel erg bedankt voor jullie enthousiaste deelname.

Uitslag oliebollentoernooi 2018

Uitslag oliebollentoernooi 2018

Op maandag 10 december hebben er acht ploegen gestreden voor een ereplaats op het podium in Sporthal Oostzaan. De sfeer was er in ieder geval en de uitslag is als volgt:1. post Krommenie2. post Middenbeemster3. post Monnickendam4. post Broek in WaterlandDe posten Wormer, Zaandijk, Botenmakerstraat en Oostzaan hebben het moeten doen met de gezelligheid en de aanwezigheid van een heerlijke schaal oliebollen. Dank jullie wel allemaal voor deze geslaagde avond.


Wedstrijd TS-4 gaat niet door!

ZAANDAM - Het bestuur van de brandweervereniging heeft helaas moeten besluiten om de geplande TS-4 wedstrijd op zaterdag 27 oktober af te gelasten. Er hebben zich in totaal 4 ploegen aangemeld om hier aan deel te nemen en dat is te kort om een wedstrijddag te organiseren. Wij betreuren deze te lage deelname ten zeerste maar mogen daaruit constateren dat er geen animo is voor een soortgelijke wedstrijd.

Wij zullen ons als bestuur gaan beraden hoe nu verder om te gaan met de organisatie van allerlei evenementen. Uiteraard staan wij open voor tips en tops vanuit de leden.

Uitslag Waterlanddag

Op zaterdag 6 oktober heeft de 49e Waterlanddag plaatsgevonden. Mede dankzij het mooie weer is deze dag weer fantastisch verlopen en werd er in een drukbezochte prijsuitreiking weer teruggeblikt op een mooie Waterlanddag.

De uitslag is als volgt:

1. post Volendam
2. post Marken
3. post Edam
4. post Ilpendam
4. post Krommenie
6. post Purmerend
7. post Oosthuizen
7. post Broek in Waterland
9. post Monnickendam
10. Jeugd Purmerend
11. post Kwadijk
12. Jeugd Zaanstad

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat en op naar de volgende wedstrijd.


TS-4 wedstrijden

Oude fietsOp zaterdag 27 oktober vinden er TS-4 wedstrijden plaats. De organsiatie van deze wedstrijd is in handen van post Wormer. Hier zal na afloop ook de prijsuitreiking plaatsvinden. Uiteraard zijn wij op zoek naar ploegen die het een uitdaging vinden om mee te doen aan deze pilot TS-4 wedstrijd.

We zullen deze ervaringen delen met het ABWC die dit gaan gebruiken als basis voor de landelijk te organiseren TS-4 wedstrijd.

Inschrijven voor de TS4 wedstrijd kan hier

Uitslag Zaanse bond 2018

Een prachtige dag en enthousiaste ploegen hebben op zaterdag 16 juni gestreden om de "bel" van de Zaanse bond. Omdat er helaas te weinig deelnemende ploegen en wedstrijdlocaties waren heeft het bestuur besloten om er een 112 wedstrijd van te maken.Een prachtige dag en enthousiaste ploegen hebben op zaterdag 16 juni gestreden om de "bel" van de Zaanse bond. Omdat er helaas te weinig deelnemende ploegen en wedstrijdlocaties waren heeft het bestuur besloten om er een 112 wedstrijd van te maken.

In een geweldige entourage werd het volgende scenario gespeeld:
Tijdens onderhoudswerkzaamheden door een loodgieter is er brand uitgebroken in de kelder van de pastorie van de H Maria Magdalena kerk in Zaandam. De loodgieter is door de snelle uitbreiding van de brand overvallen en kan niet meer vluchten uit de kelder. Hij kan nog wegduiken onder een branddeken in de hoek van de kelder. Een aanwezige acoliet ziet rook uit het kelderraam komen en waarschuwt de brandweer.

Zeven ploegen hebben dit scenario met goed gevolg afgelegd en de uitslag is als volgt.
1. post Oostzaan 
2. post Wormer 
3. post Krommenie 
4. post Broek in Waterland (damesploeg)
5. Bedrijfsbrandweer OLAM Koog 
6. post Kwadijk 
7. jeugdbrandweer Purmerend

Van harte gefeliciteerd allemaal met het behalen van deze plaatsen. Op naar de volgende en dat is de Waterlanddag.
foto's: Meneer de Fotograaf

Programma wedstrijddag 2018

Voorwoord voorzitter BvZW

Zoals jullie weten staan we hopelijk weer voor een mooie BVZW dag en natuurlijk rekenen we op schitterend mooi weer net als de afgelopen weken.

Een wedstrijd organiseren gaat niet meer vanzelf en het was ook vrij pittig dit jaar om het voor elkaar te krijgen, hierdoor is er een aanpassing gedaan aan het programma. We gaan er wel van uit dat de volgende Rally op de  1e zaterdag in Oktober weer als vanouds zal gaan. Ondanks de kleine hikjes zijn de vrijwilligers er vast in geslaagd om er een mooie dag van te gaan maken met een oefening die alle aspecten heeft die wij als brandweer collega’s beoefenen en in de praktijk uitvoeren.

Er zal gestreden gaan worden in het mooie Zaandam en we rekenen op een mooie en gezellige dag, aan het einde van de dag zal onze Commandant Hilda Raasing de prijsuitreiking voor haar rekening nemen. Ook zullen we dit jaar een moment stil gaan staan voor de collega’s die helaas niet meer onder ons zijn zodat ze nooit vergeten zullen worden. Dit doen wij om 13.00 uur op het Prins Bernhard Plein waarbij iedereen welkom is

In het programmaboekje staan uiteraard weer alle posten die meedoen en hoe het verder deze dag zal gaan verlopen. Namens het voltallige bestuur onze welgemeende dank voor de inzet die voor deze dag zeker nodig is.

Wij wensen jullie heel veel plezier en geniet van de BVZW-dag zoals dat elk jaar gebeurt.

Jean Luc Kanters
Voorzitter BvZW

Het programmaboekje is beschikbaar en HIER te downloaden.

LET OP!! Programma is aangepast door het afzeggen van een aantal ploegen.

De indeling van de ploegen is als volgt:

08:45 uur        Oostzaan.
09:30 uur        Krommenie.
10:15 uur        Broek in Waterland.
11:00 uur        Olam Koog a/d Zaan.
12:00 tot 12:45 uur  Pauze: jury en baan medewerkers.
12:45 tot 13:15 uur  Herdenking omgekomen brandweer collega’s
13:30 uur        Wormer.
14:15 uur        Kwadijk.
15.00 uur       Jeugd Purmerend
Gelieve 30 minuten voor de aanvang wedstrijd melden op het Prins Bernhard plein!!
De prijsuitreiking door Hilda Raasing vindt om 16.30 uur plaats op het Prins Bernhardplein in Zaandam


Agenda jaarvergadering 2018

De agenda van de jaarvergadering is als volgt:

1. Opening.
2. Mededelingen voorzitter.
3. Ingekomen stukken.
4. Notulen jaarvergadering 17 mei 2017
5. Jaarverslag secretaris 2017
6. Jaarverslag penningmeester 2017
7. Verslag Kas controle
8. Verkiezing nieuw lid kascommissie
9. Bestuur verkiezing
10. Voorstel aanpassen activiteiten vanaf 2019.
11. Data activiteiten 2019
12. Rondvraag.
13. Sluiting.

De vergadering wordt gehouden op woensdag 2 mei om 20.00 uur in de vrijwilligerskantine van post Prins Bernhardplein in Zaandam.

Uitslag volleybaltoernooi

2018 04 09 Volleybal 2018Er werd weer enthousiast gestreden tijdens het volleybaltoernooi. Dit keer in de sporthal van Wormer waar ook, net als in Oostzaan, alles prima geregeld was. Met 8 teams verdeeld uit de gehele regio is er gespeeld.

De uitslag is als volgt:

1. Oostzaan
2. Purmerend
3. Zaandijk
4. Monnickendam

Alle teams hartelijk dank voor jullie sportieve deelname en uiteraard hulde aan de winnaars.


Uitslag Muus Tromp bokaal 2018

Òp zaterdag 17 maart was het de tijd voor de strijd om de Muus Tromp bokaal die dit jaar was georganiseerd door de post Volendam. Als eerste zou ik graag, voor dat ik wat vertel over de ijzige zaterdag, van de gelegenheid gebruik willen maken om Post Volendam en iedereen die er zorg voor heeft gedragen om ieder die te gast was geweldig verzorgd te hebben te willen bedanken. Alles was netjes in de puntjes verzorgt door Niels Melman en zijn gehele post, dank jullie wel voor deze dagen jongens TOP!!!!

Het was zaterdag in het licht wordende mooie Volendam waar de tempratuur niet boven het vriespunt kwam en waar de wind het gevoel gaf dat het -10 was. Het ontbijt, dat traditie is voor deze dag, was weer in de puntjes verzorgt, hierop ging ieder wetend dat het best fris zou worden deze dag zich zo goed als kon warm aankleden. Dit was achteraf zeker nodig want het werd en was heel koud deze dag.  Niels en zijn jongens waren op tijd gestart met alles klaar zetten zodat Edam de aftrap kon doen. Na wat testen i.v.m. communicatie probleempjes ging Edam van start. De inzet was zo bedacht dat men heel goed de samenwerking op moest zoeken met de bedrijfsdeskundige van La Bella Charter om zo te kunnen achterhalen hoe men het beste de bok opgetild kon worden want ja de trekker deed het niet en ook de hydrauliek was niet werkzaam van de bok.

Ook de samenwerking onderling en natuurlijk met Politie en Ambulance moest kloppen. Dit alles werd nauwlettend gevolgd door de Pers die er letterlijk vaak boven en onder op zat tot vervelends aan toe voor sommige bevelvoerders en natuurlijk manschappen. In de gehele ochtend was het geweldig om te zien hoe diverse posten op diverse manieren toch tot het zelfde resultaat kwamen. Het blussen van de brand in de container en het redden van de man die met een gebroken been in deze container lag en daarnaast ook Klaas die onder de bok lag om deze in overleg met de Ambu zo snel als mogelijk er onder vandaan te halen. Ik vond het geweldig en meerdere met mij dat Post Volendam daadwerkelijk een hele  grote zeilboot hadden staan waar achteraf niks mee kon gebeuren.

Onder het toeziend oog van La Bella Charters werd de gehele dag de bok 5 cm op getilt door middel van een ram of spreider. Als afsluiting van de dag ging de jeugd van Zaanstad er vol voor. Ze mochten met ademlucht lopen en na duidelijke afspraken en onder toezicht van de gehele baancommissie ook het stukje technische HV afhandelen om Klaas onder de bok vandaan te halen. Man, wat was dit geweldig om te zien een TS met trotse jongens, die een geweldige topprestatie hebben neergezet. Echt iedereen heeft met verbazing zitten en staan kijken hoe onze toekomst dit klusje klaarde netjes door de bevelvoerder plan van aanpak en ieder die hier in mee ging. Aan alles werd gedacht en de tijd genomen om het eerst te bespreken en daarna ook zo uit te voeren Top Top Top !!!!

Als afsluiting zou ik graag iedereen die deze dag aanwezig was zowel voor de schermen als ieder die hard achter de schermen bezig waren om deze dag tot een goed en geslaagd einde te brengen hartelijk te bedanken want zonder al die mensen konden en kunnen we dit niet. Ook de heren en dame van de ABWC, dank jullie wel voor deze dag en de feedback die jullie verzorgd hebben.

De uitslag van de dag is als volgt:

 1.  post Marken
 2.  post Purmerend
 3.  post Kwadijk/Oosthuizen
 4.  post Broek in Waterland
 5.  Jeugdbrandweer Zaanstad
 6.  post Edam
 7.  post Monnickendam

Van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat.


Potje zaalvoetbal spelen?

Helaas!!!

Vanwege de lage aantal aanmeldingen hebben wij besloten om het zaalvoetbaltoernooi dit jaar niet door te laten gaan. We hebben meermalen geprobeerd om teams bij elkaar te krijgen maar de respons is uitermate slecht. Het spijt ons dat wij dit hebben moeten besluiten maar met drie teams kunnen we geen toernooi organiseren. We gaan het volgend jaar weer proberen dus hopen wij op meer aanmeldingen.

Landsmeer wint Waterlanddag 2017

Landsmeer wint Waterlanddag 2017

Het weer zat niet mee zaterdag 7 oktober. Het was vaak regenachtig en nog vaker druilerig, maar de ploegen en de locaties lieten zich niet weerhouden door de nattigheid. Sterker nog de inzet was groots. Op diverse locaties waren weer uitdagende spellen en wedstrijden bedacht. En alle elementen die het brandweervak mooi maken zaten er in: samenwerking, communicatie, behendigheid, vindingrijkheid en fysieke uitdagingen.

Zo moest in Purmerend geblinddoekt een hindernisbaan worden afgelopen op aanwijzing van de bevelvoerder via de portofoon. Ook in Broek in Waterland was de communicatie belangrijk. En was er een uitdaging op het gebied van gevaarlijke stoffen op Marken.

De post Landsmeer organiseerde de prijsuitreiking. Aan het einde van deze mooie en natte dag bleek de hoofdprijs in deze post te kunnen blijven staan. Landsmeer won. Krommenie werd tweede en de ploeg van Purmerend pakte de derde plek.

De uitslag is als volgt:
1. Landsmeer
2. Krommenie
3. Purmerend
4. Marken
5. Volendam
6. Edam
7. Kwadijk
8. Oosthuizen
9. Oostzaan
10. Beemster
11. Jeugd Purmerend
12. Broek in Waterland
13. Jeugd Zaanstad
14. Ilpendam

Post Krommenie wint Zaanse bond 2017

Post Krommenie wint Zaanse bond 2017

Afgelopen zaterdag organiseerde Brandweer Vereniging Zaanstreek-Waterland haar jaarlijkse rally dag. De zogenaamde Zaanse Bond Rally is een brandweertraditie die teruggaat tot aan de jaren ’30 van de twintigste eeuw. Na de oprichting van de Zaanse Bond zorgde deze vereniging voor gezamenlijke oefeningen en spuitdemonstraties. Hier uit is de jaarlijkse brandweerrallydag ontstaan.

Programmaboekje 2017 beschikbaar

Op zaterdag 24 juni is het weer zover. Dan organiseren wij de Zaanse bond wedstrijd voor alle posten in de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Vanaf dit jaar is het mogelijk om vanuit alle hoeken van de regio deel te nemen aan de wedstrijden. Er zijn op dit moment zo''n twaalf posten die gaan deelnemen dus het beloofd een mooie dag te worden. Wij wensen jullie heel veel plezier en succes bij de wedstrijdoefening in Oostzaan. Voor het gehele programma hebben wij het programmaboekje beschikbaar.

Uiteraard komen de papieren versies richting de deelnemende posten.

Download button now

Uitslag Muus Tromp bokaal

Uitslag Muus Tromp bokaal

Zaterdag 18 maart 2017 gaat de boeken in als een historische dag voor de brandweer in Zaanstreek-Waterland. De post Den Ilp heeft dit jaar ondanks het feit dat zij op 1 april gaan sluiten met vol enthousiasme de wedstrijd om de Muus Tromp bokaal georganiseerd. Tijdens de prijsuitreiking kregen de collega's van Den Ilp een presentatie aangeboden door de collega's van Landsmeer. Aansluitend kregen zij een mooi aandenken en hielden een aantal leden het niet droog. Een emotioneel moment voordat de prijzen van de wedstrijd werden uitgereikt.

Er streden in totaal tien ploegen mee en de uitslag is als volgt:
1. post Volendam
2. post Broek in Waterland
3. post Edam
4. post Houtveldweg
5. post Purmerend
6. post Marken
7. post Monnickendam
8. post Ilpendam
9. post Landsmeer
10. post Oostzaan

De prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van Landsmeer, mevrouw Astrid Nienhuis. Namens het voltallige bestuur van harte gefeliciteerd met jullie behaalde prijs en bedankt voor jullie enthousiaste deelname.
Wij bedanken de post Den Ilp voor hun inzet en organisatie van deze dag en wensen hun veel wijsheid de komende tijd.

Waterlanddag 2016 gewonnen door Krommenie

De 47e waterlanddag werd gehouden op een prachtige en zonnige dag. Verspreid over de hele regio en voornamelijk in het Waterlandse deel waren er actielocaties waar diverse brandweerteams het op sportieve wijze tegen elkaar opnamen. Afwisselend waren er ludieke en meer serieuze brandweer inzetten. Zo moest er in Oostzaan een ware scheepsbrand worden geblust. 16 verschillende ploegen leverden 16 verschillende inzetten op.

De brandweerploegen hebben zich weer van hun beste kant laten zien. In Purmerend was na een lange en leuke dag de prijsuitreiking. En zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn en dat was dit jaar Krommenie. De tweede prijs ging naar Edam en de derde plek was voor Ilpendam.

Op de facebookpagina staan al behoorlijk wat foto's van deze dag. Binnenkort worden die nog aangevuld met meer foto's.

Volleybaltoernooi 2016

Al weer voor de tweede keer het volleybal toernooi, evenals vorig jaar aan belangstelling geen probleem een vol programma dus weer. Wederom hebben we een aantal leden van volleybal vereniging Compaen bereid gevonden om voor ons deze avond een leuk programma in elkaar te zetten. We starten om 19:45 uur met de eerste wedstrijden er zal gespeeld worden op 2 velden, de loting heeft reeds plaats gevonden en kan u terugvinden in het bijgevoegde programma boekje zorg dat je op tijd aanwezig bent.

De locatie van het toernooi is sporthal Oostzaan aan de Twiskeweg 107 ,dit is de oude ingang van het Twiske (Oostzaan zijde) even voorbij de voetbal velden van OFC ,er is daar voldoende parkeer gelegenheid voor de deur.
Als bestuur hopen we u te mogen begroeten en een sportieve avond te mogen hebben met deelnemers.

De volgende ploegen gaan strijden om een ereplaats:

Poule A
• De Vliegende Brandties
• Over en Uit
• Jisp
• Kantoorteam PBP
• Team Landslake

Poule B
• Monnickendam
• Brandweer Oostzaan
• Krommenie
• Zaandijk
• Kalfs Gehakt

De eerste wedstrijden starten om 19.45 uur dus wees op tijd.

OLAM Koog aan de Zaan winnaar rally 2016

DSC 5404 kleinOnder de nieuwe vlag van de Brandweervereniging Zaanstreek-Waterland werd een oude traditie voortgezet: De traditie van de Zaanse Bond Rally. Veertien ploegen namen het op zeven plekken tegen elkaar op. Op sommige plekken ging het om ludieke spelletjes en soms ging het om een serieuze brandweerinzet. Altijd echter was er een brandweerelement in verwerkt. Aan het einde van de dag bleek Olam Koog aan de Zaan de begeerde wisseltrofee ‘De Bel’ mee naar de post te mogen nemen. Prins Bernhardplein werd tweede en Zaandijk ging er vandoor met de derde prijs.

Verspreid over de Zaanstreek waren er veertien actielocaties waar diverse soorten inzetten moesten worden gedaan. Zo mochten de ploegen in Oostzaan met lage druk aan de gang, in het Jagersveld stond de EHBO centraal en op Zaandijk mocht men laten zien over welke vaardigheden de ploegen beschikken met de hefkussens. Ook Westzaan-Noord, Krommenie en Wormerveer hadden weer mooie spellen bedacht waar men in meer of mindere mate nat werd.

In Wormer was de grote oefening georganiseerd waarbij de ploegen mochten laten zien wat ze waard zijn bij een behoorlijk complexe inzet. Tevens was in post Wormer de prijsuitreiking door de burgemeester van Wormerland Peter Tange.

De uitslag:

1. Bedrijfsbrandweer Olam Cocoa Koog aan de Zaan
2. post Prins Bernhardplein
3. post Zaandijk
4. post Krommenie
5. post Den Ilp
6. post Oostzaan
7. Bedrijfsbrandweer Forbo Flooring
8. post Wormerveer
9. post Assendelft
10. Dames Waterland
11. post Jisp
12. Jeugdbrandweer Medemblik
13. Jeugdbrandweer Zaanstad
14. Bedrijfsbrandweer Olam Cocoa Wormer

Nieuwe bestuur gekozen

Nieuwe bestuurOp donderdag 14 april vond de oprichtingsvergadering van de nieuwe brandweervereniging plaats. Tijdens deze vergadering hebben we afscheid genomen van een aantal niet herkiesbare bestuursleden. Zij werden in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange inzet voor de beide "oude" verenigingen Zaanse bond en VB Waterland.

Lau Koopman, Jaap de Boer en Cees Goede hadden zich voorgenomen om tot de oprichting van de nieuwe vereniging te blijven helpen om de basis van de organisatie vorm te geven, waarvoor onze dank. De heren hebben in ieder geval wel aangegeven dat zij nog lang niet stoppen met ondersteunen waar dit nodig is, het is nog veel te leuk om dingen te organiseren aldus Jaap en Lau.

Afgelopen dinsdag heeft het nieuwe bestuur de functies besproken en verdeeld. Het bestuur bestaat nu uit de volgende personen:
 • Voorzitter - Erwin van Doleweerd
 • Secretaris - Andre Hottentot en Erwin Tuyp
 • Penningmeester - Jaap Vlugt en Richard Hoekzema
 • Bestuursleden - Ger Blom en Ronald Dekker
Het bestuur heeft er erg veel zin in en zal de komende tijd van zich laten horen. Er staan in ieder geval nog behoorlijk wat af te handelen zaken op het programma. Uiteraard zullen wij jullie via deze weg en de nieuwe website op de hoogte houden. Indien jullie nog leuke activiteiten weten die passen in de doelstelling van onze vereniging dan staan wij zeer zeker open voor deze suggesties. Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bedankt voor het gestelde vertrouwen in ons nieuwe bestuur.

27e Erik Mol Toernooi gewonnen door Assendelft


Op zaterdag 13 februari werd letterlijk de aftrap gegeven van de nieuwe Brandweervereniging Zaanstreek-Waterland. De voorzitters van de Zaanse Bond en van de Verenigingen Brandweren Waterland, Lau Koopman en Jaap de Boer, openden het Erik Mol Toernooi door elkaar de bal toe te spelen. Met deze aftrap was het eerste evenement van de nieuwe vereniging een feit: Het Erik Mol Toernooi 2016.

6 ploegen van diverse posten uit Zaanstad aangevuld met een ploeg uit Beemster-Purmerend en een ploeg van het kantoor van VrZW bonden de strijd met elkaar aan om de wisseltrofee. Het Erik Mol Toernooi is een traditie in de Zaanstreek. Dit jaar werd dit zaalvoetbaltoernooi voor de 27e keer georganiseerd. De nieuwe brandweervereniging ziet dit als een belangrijk evenement op hun een jaarkalender. Zo werd ook dit jaar vol vuur en passie gestreden door de diverse ploegen. Een zinderende finale tussen Assendelft en het Prins Bernhardplein moest een winnaar uitwijzen. Er waren kansen over en weer, maar in de normale speeltijd was het niet mogelijk om een beslissing te forceren. Dus moesten penalty’s de uitkomst bieden.

De spanning was om te snijden in de zaal want er kan er maar één de winnaar zijn. Uiteindelijk bleek dit Assendelft te zijn. Deze ploeg kon voor de 4e jaar op rij de wisseltrofee meenemen.

De uitslag van het Erik Mol Toernooi 2016:
1. Assendelft,
2. Prins Bernhardplein,
3. Krommenie,
4. Chiefs United,
5. Purmerend/Beemster,
6. Kring 7,
7. Kring 1/BMS,
8. Jeugdbrandweer Zaanstad.

Van harte gefeliciteerd allemaal en uiteraard onze dank naar alle deelnemers, organisatoren, scheidsrechters, sponsoren en telling voor hun inzet om hier dit jaar weer een fantastisch toernooi van te maken. Op naar volgend jaar.Reglement Erik Mol toernooi

 • De wedstrijden worden gehouden in sporthal De Struijck aan de Oostzijde in Zaandam. Uiteraard dient u zich aan de regels van de sporthal te houden.
 • Er wordt gespeeld volgens de vertrouwde regels van het Erik Mol zaalvoetbaltoernooi. Dit houdt onder andere in dat een teruggespeelde bal niet door de keeper mag worden opgepakt en dat er gespeeld wordt met een boarding.
 • Mochten er in de voorronde ploegen eindigen met een gelijke stand, dan telt het doelsaldo. Eerst de doelpunten voor, is dat ook gelijk, dan worden de tegendoelpunten daar van afgetrokken. Als dat ook gelijk is, telt het onderlinge resultaat. Mocht dit ook gelijk zijn, dan worden er strafschoppen genomen in series van 5 stuks.
 • De wedstrijden in de finaleronden worden bij gelijkspel verlengd tot een van beide partijen een geldig doelpunt heeft gescoord (golden goal).
 • Meedoen aan het toernooi geschiedt geheel op eigen risico, de organisatie is niet aansprakelijk voor enig geleden schade.
 • De beslissing van de scheidsrechter is bindend!!
 • U wordt verzocht schoeisel te dragen dat geen strepen afgeeft op de vloer van de sporthal.
 • Uw ploeg dient volledig te bestaan uit brandweermensen met een aanstelling bij de VrZW. OF met een bijzondere uitnodiging van de organisatie.
Webdesign by VDW Design Wormer